Як вибрати скутер до 125 кубів?

Скутери стають дедалі популярнішими транспортними засобами, які ідеально підходять для пересування містом, а також підходять для далеких поїздок. Скутер - один із небагатьох транспортних засобів, яким можна керувати навіть без дійсного водійського посвідчення. Ці малопотужні самокати підходять як для підлітків, так і для літніх людей. Звичайно, ви також можете купити набагато потужніші машини, які виправдають очікування більш вимогливих водіїв.

У категорію скутерів до 125 куб.см також входять скутери з кубатурою до 50 куб.см. Ці скутери відрізняються меншою потужністю, дешевизною мотозапчастин і пов'язаною з цим меншою максимальною швидкістю. Для керування скутером до 125 куб.см необхідно мати водійське посвідчення категорії В. До переваг скутера також можна віднести простоту управління, меншу вагу і більш просте обслуговування. Більш низька ціна покупки також приваблює багатьох до покупки.

скутер до 125 кубов

Але, звісно, у цих скутерів є і свої недоліки. Скутери взагалі не підійдуть тим, хто купує скутер для далеких поїздок або їздитиме по досить горбистій місцевості. У цьому випадку краще буде купити більш потужну машину.

Загалом, скутери не зовсім дешеві, і купівля скутера вимагає ретельного обмірковування. Найголовніше питання - де ви будете найчастіше використовувати самокат. скутери об'ємом до 125 куб. см зазвичай підходять для коротких або середніх поїздок. Цей скутер використовується для поїздок на роботу, за покупками або поїздок по місту. Ви можете вибрати тип приводу, ви вирішите між бензиновим або електричним скутером.

У будь-якому разі вас має цікавити продуктивність. Самокат має бути не тільки надійним, а й практичним і важливо, щоб він мав гарний вигляд. Хоча для багатьох ці параметри можуть бути не настільки важливі, але комплектація і проникливість скутера теж важливі. Скутери - це транспортні засоби, які є одними з найнадійніших, але навіть тут вам час від часу знадобиться професійне обслуговування. Важливо вибирати надійних виробників і не орієнтуватися на дешевші китайські бренди.

Типи

Скутери об'ємом до 125 куб. см можуть бути електричними або бензиновими. Який варіант кращий, залежить від мислення і стилю кожного водія. Одні віддають перевагу класиці, інші вважають за краще сісти на тихий і екологічний скутер.

Електричний скутер - як уже згадувалося, найбільшою перевагою в цьому випадку є тиха робота та екологічна експлуатація. Простота обслуговування також є перевагою, єдине, з чим вам доведеться мати справу, це підзарядка акумулятора. Термін служби батареї також залежить від того, як ви її заряджаєте і де вона зберігається.

Електросамокат не підійде тим, хто не хоче перевіряти стан акумулятора перед кожною поїздкою. Недоліком електросамокатів є вища ціна купівлі, але в кілька разів дешевша експлуатація.

Бензиновий привід - класичний бензиновий скутер має тенденцію бути галасливим, і експлуатація машини в цьому випадку буде дорожчою. З іншого боку, ви заправляєтеся газом швидше, ніж потрібно для зарядки акумулятора. Бензиновий скутер вибагливіший в обслуговуванні, але й ціна купівлі машини нижча.

Максимальна швидкість

<Тип приводу, який ви оберете, також вплине на максимальну швидкість машини. Бензиновий привід - скутери з бензиновим приводом можуть розвивати максимальну швидкість близько 90 км/год. Тип трансмісії впливає на швидкість, яку може розвинути машина. Більшість машин оснащені автоматичною коробкою передач, відомою як варіатор.

Варіатор дає змогу плавно перемикати передачі, а на швидкість впливає те, як налаштований варіатор. Скутери, призначені для руху по бездоріжжю, мають варіатор, налаштований на більш високі швидкості. Самокат, налаштований на негайну подачу живлення на менших швидкостях, більше підходить для міського руху.

Електричний скутер - електричні скутери менш потужні, ніж бензинові. Базові скутери для осіб молодше 16 років можуть розвивати максимальну швидкість 25 км/год. Ці скутери також є хорошим варіантом для літніх і менш мобільних людей. Потужніші машини потім їздять із максимальною швидкістю до 45 км/год.

Поява


Перше, що вас зацікавить під час вибору, це зовнішній вигляд скутера. Зовнішній вигляд пов'язаний зі способом життя водія, тому кожен обере за своїми відчуттями та спрямованістю. Ви можете обрати між справді сучасним виглядом або, навпаки, ретро-видом скутера. Сучасні скутери, як правило, мають чітку цифрову панель приладів. Для ретро-стилю вам доведеться обійтися аналоговою панеллю.

Вага - з точки зору користувача вага скутера також важлива. Звичайна вага скутера до 125 куб. см знаходиться в межах 60 - 130 кг. Вантажопідйомність - вантажопідйомність машини тісно пов'язана з вагою. Вона рухається від 120-180 кг.

Механізм


У випадку зі скутерами також зверніть увагу на комплектацію, яка варіюється залежно від покупної ціни. Кожна модель пропонує базове обладнання, особливо місце для зберігання під сидінням. Деякі скутери оснащені тримачами. Багажник можна прикріпити до передньої або задньої частини скутера.

Ви можете купити багато моделей тільки з базовою комплектацією, але за необхідності ви зможете купити додаткову комплектацію. Ви можете обладнати машину відсіком для зберігання, що замикається. На деякі скутери можна придбати щиток з плексигласу, ручки і підлокітники для пасажирів.

Інші аксесуари пов'язані з безпечним водінням. Хоча у цих самокатів і менша максимальна швидкість, сідати на машину без скутеретного шолома не варто. Взуття теж дуже важливе, рекомендується купувати якісні мотоботи. А підкоригувати свій стиль можна завдяки байкерському одягу, що складається зі штанів і куртки.