Шведський стартап представив мотоцикл, створений із цільного листа металу

Шведський стартап представив мотоцикл, створений із цільного листа металу.

Stilride 1 створюється методом складання, а не зварювання сталі, завдяки чому процес його виробництва стає більш екологічним.

Мотоцикл созданный из цельного листа металла
Мотоцикл створений із цільного листа металу

Унікальний мотоцикл - дітище шведського стартапу Stilride. Сьогодні компанія представила остаточний дизайн і ціну електричного засобу пересування, запуск якого заплановано на 2024 рік.

Нагадуємо, що запчастини на скутер купити можна в нашому каталозі вибравши свою модель

За 15 000 євро кожен покупець отримає зроблений на замовлення мотоцикл, який поєднує футуристичний зовнішній вигляд, високу продуктивність і екологічність.

Мотоцикл созданный из цельного листа металла
Мотоцикл створений із цільного листа металу

Для виробництва Stilride використовується інноваційний метод, який отримав назву "промислове орігамі". Джерелом натхнення для нього послужило японське мистецтво складання паперу. Суть полягає в тому, що кожен мотоцикл створюється з одного листа нержавіючої сталі, який складається, подібно до аркуша паперу. При цьому не застосовується зварювання матеріалу, а різання сталі здійснюється за допомогою лазера. Весь процес здійснює промисловий робот, а геометрію конструкції створює спеціальне програмне забезпечення Stilride.

Мотоцикл созданный из цельного листа металла
Мотоцикл створений із цільного листа металу

Процес виробництва цього електротранспорту потребує мінімальної кількості деталей, що впливає на його екологічність. А завдяки невеликій вазі готової конструкції він споживає мало електроенергії.

Stilride
Stilride

Ту Бейєр, технічний директор і співзасновник Stilride, хоче, щоб мотоцикл встановив "новий золотий стандарт" для електромобільності.

Stilride 1
Stilride 1

"Stilride 1 - це кульмінація багаторічних амбіцій, пристрасті та експериментів, втілена в чудово нетрадиційному легкому електричному мотоциклі, який є не тільки інженерним досягненням, а й витвором мистецтва", - ідеться в заяві Бейєра. - Він був розроблений як для ентузіастів мотоциклів, так і для прихильників дизайну та екологічності".