Рейтинг найдорожчих велосипедів у світі на 2024 рік

Всім привіт! Мене звати Андрій, і я співпрацюю з МотоЗілла понад 10 років, допомагаючи клієнтам вибирати запчастини для велосипедів, мотоциклів, скутерів і бензотехніки. При цьому у мене своя майстерня з ремонту, тому я на підставі особистого досвіду можу судити про якість моделей, запчастин, давати практичні поради щодо експлуатації. Але сьогоднішня стаття не про це. У МотоЗілла продаються велосипеди вартістю від 2700 грн (зазвичай дитячі). Найдорожчий велосипед у каталозі інтернет-магазину - Leon CHALLENGER. Це електроверсія на 500 Вт. Його ціна приблизно 2500$. Але, щоб ви не сказали: - "Ого! Як дорого!" - наведу рейтинг найдорожчих велосипедів у світі на 2024 рік. Тоді ціни в МотоЗілла вам здадуться "копійками". Почну з дешевших моделей і закінчу опис найдорожчої.

ТОП-10: Lotus Type 136

Type 136 від компанії Lotus з'явився у 2023 році. Поки що існує лише 136 моделей із цінником 28000$. Особливість дорогого велосипеда - приховане розміщення електромотора та акумулятора, тому на вигляд він здається звичайним шосейником. Рами з вуглепластика випускаються на заводі в Італії - це ручна робота. Електромотор встановлюється німецького виробництва HPS Watt Assist Pro. Для щоденної експлуатації байк просто невбиваний, оскільки має керамічні підшипники (добре переносять підвищену температуру та повільніше зношуються), аеродинамічні втулки та карбонові обода.

ТОП-9: M55 Bike

M55 Bike виділяється своїм дизайном. Комусь він нагадує термінатора, а комусь прототип за мотивами мультфільму "Роботи". Ексклюзивна алюмінієва рама, інша форма задньої вилки, гальма Brembo з плаваючими дисками - ось за що покупці віддають 35000$. Крім механічного приводу, модель оснащена електромотором, здатним розігнати байк до 67 км/год. Таке під силу лише одиницям аналогів.

ТОП-8: Beru F1 Systems Factor 001

Для середніх і далеких дистанцій компанія з Великої Британії Beru F1 Systems сконструювала Factor 001, який увійшов у рейтинг найдорожчих велосипедів світу за своє оснащення. Модель має дорожній комп'ютер, датчик навігації, що визначає місце розташування, моніторингову систему. Якщо в дорозі стане нудно, у байк вбудовано радіо. Не потрібно брати з собою телефон або плеєр. Байк виділяється і невеликою вагою 7 кг завдяки полегшеній рамі та колесам з 8 спицями. Але це не вплинуло на міцність, оскільки всі несучі елементи рами подвійні. Обійдеться покупка навороченого байка в 40 000 $.

ТОП-7: Tiffany & Co. Срібний жіночий велосипед зі срібним кріпленням

Почесне місце в рейтингу найдорожчих велосипедів світу посідає модель від Tiffany & Co. Вона була розроблена в 1890 році ювелірним брендом для співачки Ліліан Рассел. Застосовувалися передові технології того часу, наприклад, ручне гальмо, що натискає зверху на переднє колесо для уповільнення обертання. Поверхня рами прикрашена витіюватими вставками зі срібла, ручки оздоблені слоновою кісткою. У 2008 році байк був реалізований на аукціоні за 57000 $. Скільки він коштує зараз, важко сказати, оскільки з часом такі раритетні речі тільки дорожчають.

ТОП-6: Black Trail від PG-Bikes

На вигляд Black Trail від PG-Bikes, вартістю 67000 $, схожий на мотоцикл. У нього дуже масивний корпус і рама. Секрет моделі криється в збільшених акумуляторах, що дало змогу значно підняти потужність електроустановки. У підсумку, один із найдорожчих велосипедів світу розвиває швидкість до 100 км/год. Багато скутерів і легких мотоциклів залишаться позаду. Електробайк доповнений великою світлодіодною фарою. Є швидка зарядка АКБ 50% за 30 хвилин. Дальність ходу становить 200 км. Але важить модель майже 20 кг - заносити на 4-й поверх уже буде не легко. За вказану вартість пропонується мінімальна комплектація. Є більш розширене компонування з цінником 155000 $.

ТОП-5: Kaws Trek Madone

kaws trek madone Cheaper Than Retail Price> Buy Clothing, Accessories and  lifestyle products for women & men -

Одним із найдорожчих велосипедів у світі став Kaws Trek Madone. Його перевага - не передові технології, а те, що на ньому катався Ленс Армстронг. "Зубастий" дизайн простежується на ободах і рамі. Ідея такого оформлення належить художнику Брайану Донеллі. Модель примітна тим, що саме з неї впав знаменитий гонщик у 2009 році. Тоді він зламав ключицю. Тепер це колекційна версія, яку востаннє забрали на аукціоні за 160 000 $.

ТОП-4: Trek Yoshitomo Nara Speed Concept

Незвичайний велосипед фірми Trek - Speed Concept став одним із найдорожчих завдяки втручанню художника Yoshitomo Nara. Майстер прикрасив рами і колеса зображеннями мультяшних персонажів, дітей у боксерських рукавичках і НЛО. Присутній логотип Livestrong на горизонтальній частині рами. Замість спиць у задньому колесі суцільна вставка, що надало художнику ще більше місця для творчості. Оцінена робота була гідно на аукціоні Сотбіс, де за модель віддали 200 тис. доларів.

ТОП-3: 24K Gold Men's Racing Bike

Внести свій слід у список найдорожчих велосипедів світу захотіла й автомобільна компанія з Великої Британії - Rolls Royce. Вона пропонує чоловічий велобайк із прямою рамою 24K Gold Men's Racing Bike. Рама і обода позолочені (24 карати), тому зовні він здається повністю золотим. Спортивна версія має вигнуте кермо, сидіння з оздобленням якісною шкірою. Примірник цілком робочий, але все ж використовується як прикраса, а не транспортний засіб. Його вартість оцінюється в 393000 $.

ТОП-2: Damien Hirst Butterfly Trek Madone Damien Hirst Butterfly Trek Madone

Деякі з відомих байків виставляються на аукціони. Наприклад, модель Damien Hirst Butterfly Trek Madone вважається найдорожчим велосипедом, проданим на торгах. Його ціна склала півмільйона американських доларів. Високу ціну байк отримав, оскільки саме на ньому Ленс Армстронг брав участь у перегонах Тур де Франс після свого повернення у спорт у 2009 році. Тоді гонщик посів 3 місце. Галас навколо велосипеда викликало його подальше оформлення художником Херстом Дем'єном, який наліпив на ободи і раму крила метеликів різних розмірів і кольорів (комах спеціально вирощували для цієї мети).

ТОП-1: The House of Solid Gold

Велосипед має назву 24K Gold Extreme Mountain Bike і випущений на замовлення ювелірної компанії The House of Solid Gold, яка його придумала і фінансувала. Загалом існує у світі 13 таких моделей. Це фетбайк із потужними колесами 26 дюймів. Його вартість - 1 млн $. Чому версія від The House of Solid Gold стала найдорожчим велосипедом у світі, відповідь проста - рама не позолочена, а з чистого золота найвищої проби.

Спереду розміщений логотип фірми, створений із сапфірів і діамантів. Модель має зухвале оформлення з пляшечкою для води, обгорнутою шкірою морського ската. Сидіння виконано з крокодилячої шкіри. Але навряд чи на ньому катаються - найімовірніше просто стоїть як ювелірна прикраса в чиємусь будинку.

Тепер ви бачите, що ціни в МотоЗілла не такі вже й високі. Тому, якщо хочете купити якісний велосипед не за всі гроші світу, подивіться каталог з велобайками.