Найменший у світі складаний електричний скутер, що складається

Уяви ситуацію, коли ти мчиш вулицями на скутері, а потім "хоп" - склав його і поклав у кишеню. Супер, правда? :)

Ну покласти скутер у "кишеню" - це поки що зі сфери фантастики (але, хто знає, що нам готує найближче майбутнє), але скласти його компактно для перенесення і зберігання - можна вже сьогодні. Компанія з Нової Зеландії пропонує такий скутер за 5 і 8 тисяч доларів.

Стартап YikeBike з'явився 2009 року, і незабаром світ побачив їхній перший продукт - Fusion. Минуло багато років, але він все ще утримує титул найкомпактнішого складного електробайка у світі. І ось, компанія розробила нову модель, з тими ж компактними габаритами: 10 кіло ваги, 60х60х15 см у складеному вигляді.

22341f3a09416-8c6b-4b57-bed0-421af31466ca

Лінійка YikeBike включає дві моделі: "V" і "C", які представляють собою модернізовану версію Fusion.

Архітектура YikeBike дуже незвичайна: кермо - на рівні сидіння, уздовж водія. Творці гарантують, що звикнути до керування реально просто. А для тих, кому буде все таки складно, пропонують версію, більш стійку, з додатковим третім колесом.

Зовні моделі дуже схожі, але відрізняються у зрості райдера, матеріалах, масі та оздобленні. Дорожча Model C виготовлена з карбону і має акумулятор, розрахований на 20 км ходу, а ось Model V - з алюмінієвого сплаву і проїде тільки 14 км на заряді.

444Screenshot_at_Jul_17_14-57-02

А ще, модель "C" легша на 2 кг та легше складається (та й швидша: всього 20 сек), але обидві моделі заряджаються однакові 90 хвилин, можуть підніматися на схили з нахилом не більш ніж 5 градусів, і зможуть везти користувача, масою до 100 кг. Максимальна швидкість скутера - 23 км/год.

До речі, з безпекою тут усе ок: є ABS, фари, поворотники і рекуперація енергії. Купити YikeBike Model C можна за 7995 доларів, а за Model V - за 4995 доларів.