Мотоцикліст проїхав 5 км по воді та встановив рекорд України

Привіт!

Ми знову з крутою новиною: в Україні було встановлено рекорд їзди на мотоциклі по воді!

Взагалі, їзда на мотоциклі та вода - трохи не сумісні поняття, але каскадер Сергій Совяк довів протилежне.
Сергій вирішив установити рекорд України з їзди по воді, і для цього йому необхідно було проїхати Дніпром щонайменше 3 км і обов'язково повернутися назад на стартову позицію. Фіксували рекордний заїзд представники Національного реєстру рекордів України.

Подібний трюк в Україні не виконував ще ніхто і Сергій вирішив ризикнути. На підготовку пішло всього (!) три дні! Перше, що важливо відзначити, було виготовлено спеціальні лижі, які не тримають мотоцикл на воді, а всього лише забезпечують йому додаткову площу контакту з поверхнею. Також було замовлено спеціальну гуму на заднє колесо, монтувався надувний буй на випадок, якщо мотоцикл піде під воду, і потрібно буде гідроізолювати всі основні вузли.
У день рекорду у Сергія було 3 спроби. Результат першої - півтора кілометра по поверхні води. Це вже успіх. Але Сергій Совяк вирішив використати всі спроби, і вже на другій спортсмен розвинув швидкість 63 км/год і проїхав п'ять кілометрів.

Щоб мотоцикл дійсно їхав по воді, мотоциклістові необхідно переносити всю вагу тіла на заднє колесо, щоб переднє практично не торкалося води. Тільки в такому виконанні мотоцикл із водієм не йде на дно. Відомо, що в двигун мотоцикла-рекордсмена було залито моторне масло Liqui Moly Motorbike 4T Synth 5W-40 Offroad Race.

Пишаємося Сергієм і бажаємо йому подальших перемог!

І за традицією, абсолютно щиро рекомендуємо місце, де ти можеш купити, все що потрібно для двоколісного транспорту. Звичайно, це ми - MotoZilla