Harley-Davidson оголосив про випуск свого другого електричного мотоцикла LiveWire S2 Del Mar

Компанія Harley-Davidson анонсувала вихід на ринок США та Європи нової моделі свого бренду електромотоциклів LiveWire. Спочатку електричний мотоцикл продаватимуть у США, а в Європі буде випущено обмежену серію наприкінці літа.

Хочемо нагадати, що якщо Ви географічно зараз перебуваєте в нашій країні, то запчастини на скутер в Україні ви можете переглянути й придбати, перейшовши до нашого катологу мотозапчастин.

У США резервування S2 Del Mar вже доступне на сайті компанії за ціною $15,499. Для замовлення доступні три колірні варіанти, а остаточні технічні характеристики серійної версії і комплектації будуть опубліковані в червні разом із календарем заходів для тест-драйвів. Деякі характеристики вже відомі.

электрический мотоцикл LiveWire S2 Del Mar
електричний мотоцикл LiveWire S2 Del Mar електричний мотоцикл LiveWire S2 Del Mar

Del Mar вагою 195 кг матиме запас ходу 177 км по місту. Підключення зарядного пристрою 2-го рівня зарядить батарею від 20% до 80% за 75 хвилин. Можливості швидкої зарядки не передбачено. Очікується, що трансмісія S2 Del Mar забезпечить крутний момент 249,5 Нм і розгін від 0 до 60 миль на годину (96,6 км/год) за 3,1 секунди. Поставки S2 Del Mar планується почати в липні.

У Європі LiveWire S2 Del Mar буде доступний для бронювання з 27 квітня. Однак для європейського ринку спочатку буде доступно лише 100 екземплярів стартової версії, які у вересні мають бути доставлені в чотири країни, зокрема, в Німеччину, Францію, Нідерланди та Велику Британію. Мотоцикл коштуватиме 19,990 євро в Німеччині, 20,190 євро у Франції, 20,390 євро в Нідерландах і 18,990 фунтів стерлінгів у Великій Британії. За бронювання стягується плата в розмірі 100 євро.

электрический мотоцикл LiveWire S2 Del Mar
електричний мотоцикл LiveWire S2 Del Mar електричний мотоцикл LiveWire S2 Del Mar

На відміну від моделі для США, європейська версія Launch Edition доступна тільки в одному кольорі. Це "унікальне гімалайське біле оформлення", як пише виробник. Фарби і графіка наносяться вручну протягом п'яти днів.

Harley-Davidson також повідомила, що після випуску S2 Del Mar компанія планує представити ще дві нові моделі електромотоциклів. Вони мають бути доступними для замовлення у 2024 році, а їхній продаж у Європі та США розпочнеться у 2025 році.

Для Harley-Davidson S2 Del Mar це вже другий електромотоцикл після LiveWire, що вийшов у 2019 році. LiveWire був першою моделлю виробника, яка працює на електриці, і отримав схвальні відгуки від критиків, проте був доволі дорогим. За словами представників компанії, з випуском нових моделей вони сподіваються залучити більше покупців до бренду Harley-Davidson.