#ЧтоПоБайкам: мотоцикл Ява

Вітання!

Справді, # Що По Байкам?

Говоримо про легендарну Яву: моделі, характеристики, фішки та корисні поради.

Що за мотоциклом?

З моменту появи на ринку, в 1974 році, «Ява» є одним із найбажаніших мотоциклів (навіть у порівнянні з японськими та китайськими моделями).

Ява 350 у різних його модифікаціях – це економічний і невибагливий мотоцикл, що не потребує великих витрат. Найпопулярніші моделі: Ява-350-634 та Ява-350-638.

Серед інших мотоциклів виділяють характерні тільки для Яви: велику фару і поворотні сигнали, що виступають від неї, над фарою гармонійно розташована панель приладів, великий бак акуратної форми і подвійне, пряме сидіння. Під сидінням та з обох боків бака розташовані відсіки для зберігання інструментів або речей.

Двигун ява 638 має повітряне охолодження, а тому він повністю відкритий, з конструктивними елементами, що добре переглядаються.

Мотоцикл чудово зарекомендував себе і в мотоспорті: як у спідвеї, так і багатоденних перегонах.

Що за характеристиками?

Що за цінами?

Ці моделі вже знято з виробництва, але можна купити мотоцикл на вторинному ринку. Орієнтовна ціна Ява-350-634 (залежно від стану та необхідності вкладатись у ремонт) від 600 дол.; модель Ява-350-638 – від 700 дол.

Що з фішок?

Якщо десь їде Ява – мотоцикліст одразу ж це дізнається! За характерним мелодійним звуком двигуна. Крім цього: витончений та модний дизайн, технічні характеристики – суцільні плюси поєднує у собі цей мотоцикл. Гальмівна система - повністю барабанна, двигун - повністю відкритий, модель дуже стильно виглядає!

З усіх недоліків виділяють лише дефіцит запчастин. Але це вже абсолютно не проблема :) Ось тут є все.

Скільки років минуло, а Ява-350 досі у фаворитах. Чи не головна це ознака надійності?