Примусьте мотоцикли з коляскою працювати на вас: ТОП-7 способів застосування в роботі

Куй залізо, поки гаряче - або як зробити гроші, не відходячи від коляски мотоцикла

Мотоцикли з коляскою більш громіздкі і менш маневрені, ніж їхні двоколісні версії. Зате у такої модифікації є і плюси - коляску можна змусити працювати на вас. Не йдеться про те, щоб відвезти дитину до школи (до речі, ПДР це дозволяє, але із застереженнями) або доставити собаку до ветеринара - все це господарі байків роблять безкоштовно. У цій же статті ми розповімо, як власники мототехніки з коляскою можуть застосовувати свій транспорт у роботі.

Продаж кави

Напевно, продаж кави на вулиці - найпопулярніший варіант використання мотоцикла з коляскою. З переобладнання знадобиться:

  • встановити поверх візка знімний рівний майданчик, на якому буде розміщено кавомашину і кавомолку;
  • передбачити кріплення для великої парасольки;
  • вмонтувати великий акумулятор для підключення кавомашини.

Зберігати запаси води, стаканчиків і зерен кави можна в самому візку. Звісно, знадобиться привести мотоцикл у чистий, доглянутий вигляд. Пофарбувати можна в яскравий колір для привернення уваги, або в чорний, синій. Працювати вийде з ранньої весни до пізньої осені. Плюс бізнесу на мотоциклі з коляскою - можна змінювати дислокацію, шукаючи більш людні місця в різний час доби, дні тижня. Зупинитися можна біля парків, скверів, на парковках, пляжі тощо. Перед зимою додаткове обладнання знімається, і мотоцикл з коляскою експлуатується звичайним чином.

Продаж морозива

Продаж морозива - ще один спосіб змусити мотоцикл з коляскою працювати на свого власника. По суті, потрібно демонтувати саму коляску, а на її місці закріпити морозильну камеру. Підтримувати її роботу доведеться від двигуна мототехніки, який потрібно періодично запускати, щоб компресор нагнітав тиск фреону і охолоджував морозильний відсік. Передбачають велику парасольку, щоб можна було перебувати довгий час на вулиці і захищати холодильник від прямих сонячних променів. Робота сезонна, але дає змогу гнучко вибирати час і місце стоянки.

Доставка дров

Заробляти на мотоциклі з коляскою можна в сільській місцевості, забезпечуючи доставку дров. Підійде такий байк як Урал або Дніпро з передачею крутного моменту на колесо візка. У селі переміщатися лісом можна тільки на повнопривідному автомобілі, який - розкіш для більшості. До того ж через свої габарити і масу він проїде не скрізь. А ось мотоцикл з коляскою і "повним" приводом компактніший, легший (300 кг проти 2 тонн) і маневреніший. На ньому простіше об'їжджати дерева, долати пересічену місцевість, підтоплені ділянки.

Знадобиться бензопила для валки дерев і демонтаж коляски. На його місці роблять рівний настил із дощок, щоб збільшити площу вантажної платформи. Дрова кладуть уздовж бази. Встановивши вертикальні підпірки, вийде завантажити коляску до рівня плечей водія. По довжині дрова нічим не обмежені, адже коляска відкрита спереду і ззаду. Головне, дотримуватися балансу.

Деякі варять з куточка додатковий причіп для мотоцикла з коляскою, що підвищує вантажопідйомність. Мототехніка тут уже виступає тягачем, а додаткове колесо коляски підвищує стійкість і тягову силу. З переробок на самому мотоциклі потрібен фаркоп.

Вантажне таксі

За аналогією з дровами - ще один спосіб змусити мотоцикл з коляскою працювати на вас - використовувати його як вантажне таксі. Це актуально для сільської місцевості, куди таксі з міста не приїжджає або коштує дорого, а може не скрізь проїде, зважаючи на особливості дороги.

На мотоциклі демонтується коляска, створюється рівний настил. Завдяки цьому вийде возити плитку, мішки з цементом, піском, цеглу, піноблоки тощо. Якщо потрібно перевозити дошки, труби, плінтуси, багети, брус, можна зробити тільки металеву подовжену раму, обв'язавши контактні місця поролоном. Тоді база вийде легшою, що підвищить вантажопідйомність. Так можна навіть перевезти на мотоциклі холодильник, причому у вертикальному положенні, щоб масло не витекло з компресора. Якщо заробітків на цьому великих не вийде, ви завжди знатимете, як використовувати свій мотоцикл з коляскою для особистих потреб.

Експонат для фотографій

Зробити з байка з коляскою експонат для фотографій актуально для жителів великих міст або туристичних місць (пляж, історичні музеї тощо). Найчастіше з Уралу або Дніпра роблять військовий мотоцикл, фарбуючи його в темно-зелений колір. На візок встановлюється муляж кулемета зі стрічкою. Знадобиться реквізит у вигляді військових касок, рукавичок, окулярів. Плюс бізнесу в тому, що не доведеться нікуди їздити і регулярно витрачатися на витратні матеріали, сировину. Просто стійте в людному місці і пропонуйте сфотографуватися на пам'ять.

Туристичне таксі

Для великих міст або туристичних місць актуальне використання мотоцикла з коляскою як таксі. Мова не про таксі в аеропорт або на вокзал, а як екскурсійне, щоб об'їздити знамениті місця, подивитися визначні пам'ятки. Відкритий верх з коляски або на задньому сидінні дасть змогу краще відчути атмосферу міста.

Варіантів оформлення мотоцикла з коляскою безліч. Головне, щоб байк вийшов красивим і привертав увагу. Чим незвичнішим він буде, тим краще. Коляску можна оформити у вигляді:

  • пивної бочки з краником;
  • труни з кришкою, що відкривається;
  • човни ескімоса;
  • кабіни літака;
  • сейфа;
  • мікроавтобуса тощо.

Бонусом будуть охочі лише сфотографуватися з креативним байком. Маршрут можна спланувати заздалегідь, передбачивши відвідування таких місць, де не доведеться сходити з техніки, щоб оглянути їх.

Ритуальні послуги

Як постійний заробіток це не підійде, а ось періодично мотоцикл з коляскою може виручити. Буває в сільській місцевості не знайти катафалк, а у звичайне легкове авто (особливо седан або хетчбек) труна не поміщається. Але, якщо демонтувати коляску, труна якраз стане замість неї. Буде потрібно тільки прив'язати її, щоб унеможливити конфуз (і ситуацію, коли про вас ще довго згадуватимуть на всіх застіллях). Часом тільки на "повнопривідному" мотоциклі з коляскою вдасться доставити труну на цвинтар, дорога до якого розмита.

У всіх випадках використання мотоцикла з коляскою важливо стежити за його справним станом. Адже якщо він зламається, то навіть разова робота стане під загрозою, не кажучи вже про постійний заробіток. Знайти якісні запчастини як до самого мотоцикла, так і до візка можна у нас на сайті МотоЗилла.