ТОП-7 неймовірних літаючих мотоциклів у світі 2023: парять у повітрі над землею

Скоро потрібні будуть повітряні дорожні знаки)

Мотоцикл набагато мобільніший за автомобіль, та все ж проїхати може не скрізь. І хоча власники ендуро та пітбайків полюбляють стрибнути на 2-3 м (світовий рекорд стрибків - 114 м у довжину та 56 м у висоту), приземлення настає дуже швидко. От би мотоцикли могли не приземлятися і пролітати кілометри? Ах, уже є такі версії?! Тож давайте швидше дізнаємося, які це літаючі мотоцикли і на що вони здатні.

Представлені в нашому рейтингу літаючі мотоцикли поки що коштують дуже дорого (як маленькі вертольоти) А уявляєте скільки коштує обслуговування - це Вам не запчастини для скутера купувати. Одні реально експлуатуються, планується їх оснащення для використання у військових цілях і МНС. Інші - поки залишаються концептами або прототипами, ведуться розробки. Але все ж добірка покаже, що майбутнє набагато ближче, ніж ми думали.

ТОП-1 Hoverbike

З нього і почали-то моцики літати

Лідерство в рейтингу літаючих мотоциклів належить Hoverbike, створеному австралійцем Крісом Маллоєм. Це перший у світі успішно розроблений і випробуваний літальний апарат із посадкою, як у мотоцикла.

Летающий мотоцикл Hoverbike
Літаючий мотоцикл Hoverbike

Серед його технічних характеристик:

  • Літаючий мотоцикл важить 90 кг і має габарити 3,5х2,5х1,5 м.
  • Здатний літати на висоті до 30 м над землею зі швидкістю до 100 км/год.
  • Рекомендована вантажопідйомність становить 100 кг, але максимально може піднімати 140 кг.
  • Об'єм бензинового двигуна - 1170 см³.
  • Час польоту на одному баку становить 60 хвилин або 100 км.

Переміщається літаючий мотоцикл за рахунок чотирьох пропелерів з карбону. Конструктивно розробники передбачили встановлення другого бака на 30 л. Тоді дальність польоту становитиме 290 км. Загалом, зможете весь тиждень літати на роботу і додому на одній заправці.

ТОП-2 Xturismo

Найбрутальніший літаючий байк - і всі дівчата ваші

Летающий мотоцикл Xturismo
Літаючий мотоцикл Xturismo

Верхня частина літаючого засобу має вигляд, як справжній мотоцикл: є кермо, вітрове скло, сидіння. Нижня частина містить два великі пропелери для утримання транспорту в повітрі та 4 додаткових для маневрування. Виглядає круто!

Це дітище японського стартапу A. L. I. Technologies, який уже приймає замовлення на його виготовлення і купівлю. Так, так - продукт комерційний, платите грошики (700 000$), і можете носитися над пробками у своєму місті (і над камерами відеофіксації). У реаліях модель використовують для служб порятунку, щоб потрапляти у важкодоступні місця.

Пройдемося технічними характеристиками:

  • двигун - бензиновий і електромотор з батареєю;
  • габарити - 3,7х2,4х1,5 м;
  • маса літаючого мотоцикла - 300 кг;
  • час у повітрі - 30-40 хвилин;
  • максимальна швидкість - 100 км/год;
  • можлива вага пілота і додаткового багажу - 100 кг (сумарна).

ТОП-3 Aerofex Aero-X

За мотивами "Зоряних воєн"

Летающий мотоцикл Aerofex Aero-X
Літаючий мотоцикл Aerofex Aero-X

Компанія Aerofex з Каліфорнії випустила літаючий мотоцикл за мотивами фільму "Зоряні війни". До планети Татуїн він, звісно, не долетить, але над планетою Земля поганяти на ньому можна. Агрегат сконструйований на двох повітряних подушках з канальних вентиляторів, а приземляється на рамні підніжки. Час польоту сягає 1,15-1,3 години. Використовується бензин для двигуна внутрішнього згоряння. За габаритами цей літаючий байк трохи більший за інші - 4,5 м у довжину, а важить він 365 кг.

Ще одна фішка літаючої моделі - він двомісний. Ви завжди зможете підкинути Люка Скайвокера на Галактичну війну. А ось Чубакку краще не брати - лізтиме з порадами з управління.

ТОП-4 Hoversurf Скорпіон 3

На електробатареї - без кіптяви

Летающий мотоцикл Hoversurf Скорпион 3
Літаючий мотоцикл Hoversurf Скорпіон 3

На цьому літаючому мотоциклі за вами не тягнутиметься шлейф вихлопних газів, оскільки працює він виключно від літій-марганцево-нікелевої батареї. Її потужність становить 12,3 кВт, а час автономності сягає 25 хвилин. Апарат має вигляд квадрокоптера із сидінням, дуже компактний, оскільки рама зібрана з вуглецю. Важить 114 кг. Без пілота може літати сам - є дистанційне керування. Час такого польоту можливий до 40 хвилин.

Через маленькі габарити може злітати зі звичайного паркувального місця на стоянці "Сільпо". За розмірами поміщається в дверний отвір - зберігати зручно на балконі, поруч із лижами і пилососом. Гвинти відкритого типу, але якщо вони стикнуться з ногою, одразу розлетяться на шматочки (для безпеки).

Тільки в повітрі пхати в нього ноги не потрібно - трапиться втрата одного з двигунів і крах. Поки можливі відключення електроенергії, не купуйте - зарядити не зможете.

ТОП-5 Lazareth

Літаючий мотоцикл-трансформер - автоботи, наступаємо!

Летающий мотоцикл-трансформер Lazareth
Літаючий мотоцикл-трансформер Lazareth

Чотириколісний мотоцикл вміє відвертати колеса в горизонтальне положення. У маточини вбудовані реактивні двигуни фірми JetCat. Кожне колесо має незалежну підвіску, тому забезпечується балансування в повітрі та з'являється можливість керування. Багато технічних подробиць конструкції, наприклад, як реактивні двигуни вийшло вбудувати в провідні маточини коліс, не розголошуються. Одне ми знаємо точно, БамблБі з таким би дружив, адже на десептикона він не схожий.

Летающий мотоцикл-трансформер Lazareth красного цвета

Літаючий мотоцикл-трансформер Lazareth червоного кольору

ТОП-6 Zaxon

Туринговий байк із реактивними двигунами

Летающий Туринговый байк с реактивными двигателями
Літаючий Турінговий байк із реактивними двигунами

Дітище канадських інженерів - літаючий мотоцикл Zaxon. Спочатку створювався для спецназу. Працює на реактивних двигунах (два великих і два маленьких), тому максимальна швидкість 240 км/год (головне - не врізатися в лелеку на такій швидкості). Дальність польоту - 100 км. На маленькі крила можна підвісити по дві ракети Spike (байки варто взяти на озброєння в Україні). Пілотів разом із мотоциклами можна скидати з вертольота - передбачено парашут для спуску на прийнятну для самостійних польотів висоту.

ТОП-7 BMW&Lego Technic Hover Ride

Іграшка для дорослих (фото пристойне)

Летающий мотоцикл BMW&Lego Technic Hover Ride
Літаючий мотоцикл BMW&Lego Technic Hover Ride

Літаючий мотоцикл Hover Ride - це конструктор, що складається з 603 деталей. Компанія Lego створила його у співпраці з підрозділом BMW Junior. Продукт - це репліка легендарного оригінального мотоцикла BMW R 1200 GS Adventure, який перетворили на літаючий. Репліка повнорозмірна, тобто займатиме певну частину кімнати, а не полицю або край столу. Футуристична модель насправді літати не може, але стала однією з найбільш продаваних з точки зору креативності та доступності ціни порівняно зі справжніми літаючими байками. Поставте собі такий удома або в офісі, і у всіх ваших друзів віком 3-70 років щелепа відвисне))

P. S. А ще є літаюча ванна, де можна митися і насолоджуватися видом зверху. У роликах на Youtube, стверджують, що такий апарат можна зробити самому за 1000$. Хтось уже пробував?
Летающий мотоцикл в виде ванной

Літаючий мотоцикл у вигляді ванни