109-річний мотоцикл потрібен? Проданий за 225 тисяч доларів

Є така техніка, яка зроблена на роки. Додай до цього догляд і дбайливе ставлення - і мотоцикл служитиме століттями.

Яскраве підтвердження - Pierce Arrow 1911 року випуску, який було продано на аукціоні Mecum за рекордну суму - 225 тисяч доларів.

Чому так дорого? У мотоцикла є своя особливість - його жодного разу не реставрували. Світова тенденція колекціонування мотоциклів прагне до повної автентичності, а отже нереставровані екземпляри цінуються набагато дорожче за відновлені.

Pierce - перший чотирициліндровий мотоцикл у США, з максимальною швидкістю до 100 км/год. Його комплектація була продумана до дрібниць, зібраний за неймовірно високими стандартами, що сформувало дуже високу ціну. Було випущено всього 500 байків (за 5 років), а потім компанія збанкрутувала. До наших днів збереглися кілька десятків екземплярів і всі вони - належать приватним колекціям.

Нещодавно мотоцикли моделі Pierce Four продавали від 99 тис. доларів до 143 тисяч. А лише кілька місяців тому за відреставровану за стандартами Concours модель 1913 року виручили 192 500 доларів США. Рекорд протримався кілька тижнів і нереставрований мотоцикл Mecum на аукціоні отримав рекордну ставку в 225 тисяч доларів.

До речі, а це ідея: провести ревізію гаражів у дідуся і, можливо, саме ти знайдеш якусь рідкісну деталь (а може, й цілий мотоцикл), яка піде з молотка на аукціоні :)